Wie is Jan Lamers?

Foto Jan Lamers

Jan is geboren op 9 augustus 1957 in Asten. Zijn ouders hadden een boerenbedrijf en hij komt uit een gezin van tien kinderen. Jan heeft het in zijn jeugd uitzonderlijk moeilijk gehad. Op twee-jarige leeftijd dronk hij zoutzuur en heeft daarmee zijn keel ernstig verbrand. Hij is toen drie jaar opgenomen in het ziekenhuis. Daarna was het voor hem nog niet klaar; hij heeft in heel zijn leven moeten vechten om te kunnen overleven. Door bijzonder omstandigheden werd hij gedwongen om alles alleen te doen. Zijn doorzettingsvermogen is toen ontstaan, wat hij in zijn verdere (zaken)leven goed heeft weten te benutten. Wie is Jan Lamers? Lees hier verder. 

Op zijn 22e is hij ondernemer geworden. In 2011 is het bedrijf door zijn zoon overgenomen. Jan is toen gestart met advisering aan mensen, omdat zijn aanpak werkt en hij al vele mensen heeft geholpen. Veertig jaar ondernemerschap in combinatie met tien jaar studie is het resultaat en advieservaring van de Jan Lamers Methode. Direct, nauwkeurig en doeltreffend om de gewenste doelen te bereiken.

Opleidingen

Gezond boerenverstand (GBV)
GBV is op basis van logisch redeneren een probleem benaderen. Gewoon logisch nadenken dus. Jan integreert en combineert de GBV-methodiek in  de Jan Lamers Methode. De methodiek is ontstaan uit levenservaring uit extreme tegenslagen en veertig jaar ondernemerschap.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
De term Neuro Linguistisch Programmeren, tegenwoordig beter bekend als NLP, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop vervolgens reageren. De methodiek komt voort uit het bestuderen van mensen en hun bekwaamheden. Welke gedachtepatronen, emoties en gedrag leiden tot succes en welke juist niet.

Mindfullness
Mindfullness betekent de dingen zien zoals ze werkelijk zijn.

Psychotherapie
Psychotherapie is een effectieve gespreksbehandelmethode voor psychische stoornissen en problemen.

Lichaamswerk
Hoe ga je met moeilijke situaties om? Hoe tast de werkdruk je gevoelslevne aan? Wat zijn de signalen van je lichaam bij blokkades? Deze vragen zijn persoonlijk bij ieder individu. Zo is de Jan Lamers Methode ook individueel.