Wie is Jan Lamers?

Jan is geboren op 9 augustus 1957 in Asten. Zijn ouders hadden een boerenbedrijf en het gezin bestond uit tien kinderen. Jan heeft het in zijn jeugd uitzonderlijk moeilijk gehad. Op twee-jarige leeftijd dronk hij zoutzuur en heeft daarmee zijn keel ernstig beschadigd. Hij is toen drie jaar opgenomen in het ziekenhuis. Daarna was het voor hem, met zoveel broers en zussen, letterlijk vechten om te kunnen overleven. Hij werd daardoor gedwongen om het dan maar alleen te doen. Zijn doorzettingsvermogen is toen ontstaan, wat hij in zijn verdere (zaken)leven goed heeft weten te benutten.

Na zijn schoolperiode leerde hij zijn vrouw Anja kennen, met wie hij een schoonmaakbedrijf is gestart op 1 januari 1980. Samen met zijn vrouw heeft hij het schoonmaakbedrijf met succes geleid. Er zijn twee kinderen geboren. Zoon Jeroen op 30 maart 1985 en dochter Sarah op 12 april 1997. Jan is ook de trotse opa van twee kleinkinderen.

Zes jaar geleden is het schoonmaakbedrijf door zijn zoon overgenomen. Jan is toen gestart met advisering aan mensen, omdat zijn aanpak werkt en hij al vele mensen heeft geholpen. Veertig jaar ondernemerschap in combinatie met tien jaar studie is het resultaat en advieservaring van de Jan Lamers Methode. Direct, nauwkeurig en doeltreffend om de gewenste doelen te bereiken.

Opleidingen

Gezond boerenverstand (GBV)
GBV is op basis van logisch redeneren een probleem benaderen. Gewoon logisch nadenken dus. Jan integreert en combineert de GBV-methodiek in zijn de Jan Lamers Methode.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
De term Neuro Linguistisch Programmeren, tegenwoordig beter bekend als NLP, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop vervolgens reageren. De methodiek komt voort uit het bestuderen van mensen en hun bekwaamheden. Welke gedachtepatronen, emoties en gedrag leiden tot succes en welke juist niet.

Mindfullness
Mindfullness betekent de dingen zien zoals ze werkelijk zijn.

Psychotherapie
Psychotherapie is een effectieve gespreksbehandelmethode voor psychische stoornissen en problemen.

Lichaamswerk
Hoe ga je met moeilijke situaties om? Hoe tast de werkdruk je gevoelslevne aan? Wat zijn de signalen van je lichaam bij blokkades? Deze vragen zijn persoonlijk bij ieder individu. Zo is de Jan Lamers Methode ook individueel.

Werkwijze

Door de ervaring en kennis die Jan Lamers heeft opgedaan in zijn leven heeft hij zijn eigen werkwijze ontwikkeld. Bekijk het filmpje hieronder voor een duidelijke uitleg over hoe de Jan Lamers Methode in zijn werk gaat.