Recensies

Ik heb als therapeut een keer met Jan mogen samenwerken. In een woord geweldig.
Jan is een vooruitstrevende coach, die gaat voor aanpakken/doorpakken en veranderen. Ja, maar als…. kent hij niet, dus helpt graag mensen die ECHT iets willen veranderen. Hij bekijkt de vraag/probleem vanuit verschillende kanten, zowel persoonlijk, familiair als zakelijk. Door met praktijkvoorbeelden te komen maakt hij dit helder voor de cliënt en zo worden alle plussen en minnen opgeteld, zodat de cliënt een keuze kan maken en aan de slag kan.

Wat andere professionals niet konden vinden.
Nadat ik via de huisarts, het ziekenhuis en de psycholoog bij Jan terechtgekomen ben verbeterde mijn gemoedstoestand onmiddellijk. Waar de deskundigen waar ik vertrouwen in had mij niet konden helpen daar hielp Jan mij doordat Jan sterk luistert naar wat allemaal goed is en maakt korte slagen. Hij luistert niet alleen maar laat je ook aan den lijve meemaken waar al die emoties vandaan komen. Ik heb bij Jan een sessie nodig gehad om weer verder te kunnen met mijn leven want hij heeft de inzichten veranderd die mij vasthielden in mijn problemen. Ik kwam bij Jan in April en een jaar later gaat het nog steeds goed met me.

Ik als ondernemer had zo mijn scepsis !?
Ik ben enkele keren bij Jan geweest. In het begin was ik benieuwd en dacht ik dat zal wel niks zijn. Maar na twee keer werd het steeds interessanter. Jan kreeg dingen in mij naar boven waarvan ik niet wist wat ik er mee moet. Hij maakte mij bewust van bepaalde dingen en ook onbewust veel sterker. Een voorbeeld hiervan is dat ik vlak na een gesprek met Jan een gesprek had met de verhuurder waar ik een pand van huur. Ik stond veel sterker in mijn schoenen en pingelde veel meer van de huurprijs af dan ik ooit had kunnen denken. Dus die kleine investering die ik aan het consult met Jan kwijt was had ik snel dubbel en dik terugverdiend.

Vaak doorverwezen
Al heel wat jaren ben ik van de ene naar de andere psycholoog, hulpverlener of cursus doorverwezen, maar steeds werden mijn vragen of problemen met mijzelf, mijn emoties en negativiteit die ik in mijn leven ervaarde niet opgelost. Wat al die jaren alle hulpverleners niet konden bereiken heeft Jan in een aantal sessies mijn “ïk” weten te veranderen en mijn vragen en problemen weten aan te pakken. Bij Jan had ik het gevoel in een “werkplaats” te zijn waar ik aan mezelf mocht en kon werken. Het bleef niet alleen bij praten, ook door oefeningen liet hij mij fysiek dingen ervaren en als het nodig was hield een sessie niet op na 60 minuten. Hij heeft alle positiviteit die ik blijkbaar wel in me heb maar dat zelf niet zag en wist naar de voorgrond weten te halen. Ik ben nu voor mezelf een heel andere “ïk” en verbaas mezelf steeds meer hoe ik als “nieuwe ik” met situaties omga. Zijn manier van werken maakte voor mij het verschil, met meer resultaat dan ik vooraf had gehoopt.

De juiste gesprekspartner.
Ik was vastgelopen en had geen gelijkwaardige gesprekspartner kunnen vinden totdat ik van Jan Lamers hoorde. Mijn eigen ervaringen met Jan : Jan weet als geen ander op een snelle manier de knelpunten boven water te krijgen en de verstorende aspecten daarvan in beeld te brengen op een manier die tot een direct inzicht leidt bij de gesprekspartner. Hij heeft een effectieve aanpak die snel inzicht geeft op een probleem. Met die vernieuwde kijk kon ik direct zelf de uitdagingen aanpakken zonder erg lang bij Jan over problemen te hoeven praten zonder zicht op een oplossing. Jan is een man die in de bres springt voor misstanden en staat voor zijn zaak.

Ik had snel een oplossing nodig.
Er overkwam me een situatie waar ik totaal geen raad mee wist. Ik had eerder al van Jan gehoord en dacht gelijk, daar moet ik naar toe. Waarom ? Vooral omdat ik sterk het gevoel had dat ik meteen een oplossing nodig had en geen tijd had om heel lang aan mezelf te gaan werken en eerst mezelf uitgebreid te leren kennen, zoals dat voor mijn gevoel bij andere hulpverleners altijd het geval is. Je kent het wel, de verhalen over klantbinding van de psychologen en zo. Een sessie bij Jan was voor mij voldoende.

Ik ben weer blij met mijn leven.
Na mijn zoveelste “falen” bij de zoveelste psycholoog besloot ik eens af te spreken met Jan. Gewoon informatief, kijken of hij mij eventueel ergens mee zou kunnen helpen. Jan wist mijn zelfbeeld visueel te maken en mijn gedachten te doorgronden. We bespraken en oefende verschillende opties om dagelijkse situaties aan te kunnen gaan. Ik vertelde, hij reageerde. Na enkele sessies was het duidelijk waar het allemaal vandaan kwam. Ik ben nu weer blij met mijn leven.

Ik had een krachtige therapeut nodig.
Ik had de afgelopen 15 jaar incidenteel al enkele negatieve ervaringen met “professionals” achter de rug. Ik ben uiterst kritisch en ga niet zomaar naar de eerste de beste hulpverlener, sterker nog, ik ben er allergisch voor geworden. Alleen al met dit inzicht heb ik het vaste besluit genomen om naar Jan te gaan. Toen ik bij Jan weg ging was ik ervan overtuigd dat dit nooit meer gaat gebeuren want dankzij Jan is er een motor in mij aangezet, die niet meer afslaat, dat weet ik zeker.

Jan, ondernemer en therapeut. De beste combinatie die je kan hebben.
Na enkele succesvolle jaren als zelfstandig ondernemer kreeg ik steeds meer problemen in mijn dagelijkse leven. Van de start van de eenmanszaak tot een goedlopend bedrijf met 5 man personeel ging alles voor de wind. We moesten er wel hard voor werken maar hadden alles wat wij graag wilden. Mijn partner had ook een goedlopende zaak en door ons drukke leven hadden wij weinig tijd voor elkaar en voor familie en vrienden. Na een lange periode zorgde dit voor negatieve gevolgen vooral in de relatie. Op een gegeven moment kom je er samen niet meer uit en zul je samen individueel veranderingen door moeten voeren om weer goed te kunnen functioneren in je relatie. Al diversen jaren was Jan een goede zakelijke relatie, die als wij afspraken hadden of telefonisch contact kon hij je op een dusdanige manier “anders” laten denken out of the box ! Jan had net zijn praktijk opgestart en in een van onze gesprekken had ik hem mijn probleem kenbaar gemaakt die ik ondervindt naar mate organisatie en succes groeit. Hij stelde mij voor om eens te komen praten en ik ben op zijn verzoek ingegaan. Deze afspraak heeft een hoop veranderd want Jan zijn aanpak kan ik omschrijven als direct, nauwkeurig en doeltreffend. Hij heeft mij in “een” afspraak op mijn kop gezet en geconfronteerd met mijn eigen manier van doen en dit is doorslaggevend geweest om de veranderingen per direct door te voeren. Jan heeft door zijn ervaringen en andere kijk op het leven en dit neemt hij mee in zijn aanpak in de praktijk. Jan Bedankt.

Jan stelde de juiste vragen.
Ik had al niet zo’n prettige ervaring met psychologen. Het is veel praten zonder oplossingen en als het niet lukt dan wordt het geforceerd. De laatste keer dat ik er was zei de psycholoog dat ik het maar moest blokkeren maar er werd niet bij verteld hoe je dat dan moet doen. Bij Jan is dat anders want die vroeg eerst wat ik nodig had en vroeg vooraf wat ik zoek. Daar werd ik rustig van en heb maar enkele gesprekken nodig gehad om erachter te komen dat ik die angst niet nodig had.