Blogs

Voornemens

VoornemensElk nieuwjaar maken we voornemens, meestal maken we ze het jaar erop weer. Is dat erg? Nee. Je maakt heel het jaar door op onbewust niveau voornemens. Sommige slagen, sommige niet. Lees hier meer.

Feiten

FeitenHet leven is een aaneenschakeling van feiten. Soms zijn het nare feiten. Feiten zijn dan gebeurtenissen of situaties die je onaangenaam verrassen, die je niet verwachtte te gaan krijgen, ze zijn er op enig moment gewoon, ze overvallen je en je kunt er niet van wegkomen. Wat doe je dan? Lees hier meer over feiten.

Dilemma’s

Dilemma'sDilemma’s beginnen altijd bij ja of nee zeggen tegen iets wat je wil of niet, wat je moet doen of niet. Dilemma’s laten je ernstig twijfelen. Lees hier meer over dilemma’s.

Helpt IQ bij al je antwoorden?

IQAlleen intelligentie is niet voldoende om gelukkig en succesvol te kunnen zijn. Intelligentie beperkt, het is als het lopen van een paard met oogkleppen. EQ (emotie) en SQ (spiritueel) geven een breder zicht en spelen een steeds grotere rol in de huidige maatschappij. Lees hier meer over IQ.

GGZ onder druk

GGZDoor hoge werkdruk en groot verloop van psychiaters en psychologen in ziekenhuizen en instellingen komt de kwaliteit van de GGZ ook onder zware druk te staan. Gevolg is dat patiënten niet de aandacht krijgen die noodzakelijk is. Dat kan beter. Lees hier meer.

Hoogbegaafdheid

IntelligentieHoogbegaafd en hoogopgeleid zijn is geweldig, maar niet altijd een zegen. Je wordt niet altijd begrepen en soms is dat best wel eenzaam. Met zoveel bagage kan het ook een last zijn. Lees er hier meer over.

Mindset

MindsetJe hebt een sterke mindset nodig om alles wat je meemaakt te verwerken. Je mindset bepaalt hoe je de dingen oppakt, aanpakt, doorpakt en oplost. Lees hier meer over de mindset.

Overtuigingen

OvertuigingenIeder mens wil vooruit komen in het leven. Meestal
gaat dat goed. Soms lukt iets niet, omdat er belemmerende overtuigingen zijn die ervoor zorgen dat het niet gaat zoals je zou willen. Lees meer in deze blog.

Die hard of een watje?

Die hard of een watje?Wie sterk is, kan toch omvallen. Er wordt verwacht sterk te zijn, maar werken aan het verkeerde kan zorgen dat je uiteindelijk omvalt. Lees hier meer over hoe dit te voorkomen is.

Zelfkritiek

Het is het stemmetje in je hoofd: zelfkritiek. We zijn te streng tegen onszelf, maar zelfkritiek kan ook postief zijn. Lees hier meer over zelfkritiek.

Zelfbeeld

ZelfbeeldDe buitenwereld vormt jouw zelfbeeld. Een ander heeft het beter; een mooier huis, een mooiere auto of meer succes. Maar wat heb je zelf? Lees hier meer over jouw zelfbeeld.

Dilemma’s

Dilemma'sElk individu, elk bedrijf, elke organisatie staat dagelijks voor kleine en grote dilemma’s. Soms zijn er maar twee keuzes die elk een vervelend gevolg kunnen hebben voor het het bedrijf en de personen die erbij betrokken zijn, het zijn soms duivelse dilemma’s. Lees hier meer.

Klok verzetten

Klok verzettenTweemaal per jaar de klok verzetten levert ongemakken op. Er gaan geluiden op om deze 41 jaar oude maatregel terug te draaien. Is dat wel verstandig? Kan dit nog? Lees meer.